Tips: Motverka torrhet

Tips: Motverka torrhet

Många av er och även jag själv blir torra från topp till tå såhär i vintertid, men det är inte så konstigt om man ser till vårt klimat, människor som är bosatta i Los Angeles och andra delar av världen har inte alls samma problem, inte i samma utsträckning iallafall, och det beror i många fall på att de får i sig mer D-vitamin från solen! Men misströsta inte, ni kan göra någonting åt det! 
 
Många tror att det räcker med att smörja in sig med en fet kräm, och sen är problemet löst. Men riktigt så enkelt är det tyvärr inte. Först och främst är det viktigt för kroppen att genomgå en hel kropps scrubb för att få bort alla döda hudceller som ligger och trängs med de nya. Detta görs enkelt genom att införskaffa sig en skrubb handske samt en bra kroppsskrubb (observera att man aldrig ska ha samma skrubb till ansiktet och kroppen då det är olika slags korn som skrubbar, och de till kroppen är mer intensiva och kan därför riva sönder huden i ansiktet). Skrubbar finns att hitta i alla dess olika former och dofter, man kan även göra en egen skrubb på det man har hemma, här finns ett exempel på olika varianter du kan göra själv: 
 
Kroppsskrubb kaffe:
* Kaffesump
 Koffeinet som finns i kaffe har väl dokumenterade och bevisade effekter för både kroppen och själen. De små kornen som finns i kaffesumpet skrubbar bra och lämnar en jämn och len yta efteråt. Förvara helst denna utan lock. Ett plus i kanten är om du tycker om kaffedoften, då det blir en svag doft av detta kvar. 
 
Kroppsskrubb socker:
* 1-2 dl Olja (valfri sorts men olivolja virgin ska vara bra)
* 1 msk honung 
* 1-2 dl rårörsocker 
Denna skrubb är något mildare än varanten med salt och det går självklart att använda vanligt socker också, ta vad ni har hemma! Honungen kommer att göra er lena och ge er en härlig doft efteråt. 

Kroppsskrubb salt:
* 2 dl (vanligt salt)
* 1 dl olja (även här valfri) 
Salt är utrensande men är lite hårdare än socker. Tips: Undvik om du har öppna sår, är nyrakad eller har väldigt känslig hud. 
 
_________________________________________
 
Ansiktsskrubb honung: 
* 0,5 dl havregryn 
* 3-4 msk honung
Denna variant är lite snällare mot huden och antalet mängd går att korrigera beroende på hur mycket du vill ha, eller hur tjock/tunn du vill att peelingen ska vara. 
 
Ansiktsskrubb bikarbonat:
* 2 msk bikarbonat
* 2 msk krossade havregryn

Ansiktsskrubb citronsyra:
* Citronsyra
* Askorbinsyra
Vet inte exakt mängd, men det är bara att blanda lite och se efter, denna ska vara väldigt effektiv men jag har tyvärr inte provat den själv. 
 
Ansiktsskrubb te:
* 1 msk krossad havregryn
* 1 påse valfritt te
* 2-3 msk olja (valfri, dockska rapsolja vara bra)
 
Ansiktsskrubb ägg:
* 1 äggvita
* 1 msk mandelkli
* lite olja/vatten
Blanda ihop allting till det blir en smet, stryk sedan på denna på ansiktet och låt torka, gnugga försiktigt av masken med torra händer och vips så ska huden vara polerad, OBS. gör inte denna behandling för ofta, bara några gånger om året. 

Ansiktsskrubb kanel:
* 3 tsk flytande honung
* 1 tsk kanel 
 
Även effektiv träning som resulterar i svett, och detox ska ha bevisade effekter för att rensa och rengöra huden. 
 
 
Efter skrubben, se till att smörja in hela er med en återfuktande kräm dagligen, och tänk på att göra det varje gång efter ni duschat, för det är oftast då som huden blir torr och fnasig. 

2012-12-09 | 16:14:00 | Skönhet | 0 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback