Tips för ditt hår

 
Synd 1: Schamponering 
Finns det verkligen ett rätt och ett fel sätt på hur man ska tvätta sitt hår? Japp, faktum är att användningen av olika produkter skapar olika sorts effekter, och du kan göra en ganska stor skillnad på både hur ditt hår känns och hur det i själva verket mår. 
 
Många tror att det räcker att schamponera håret en gång innan man sätter i Balsam, detta är fel! Man ska schamponera håret 2 gånger och här har ni anledningen och en lista att följa:
 
1. Håll alltid håret blött, och tillsätt i lite schampo, ungefär en klick så stor som en 5-krona räcker. Använd dina fingertoppar och massera in schampot ganska hårt i hårbotten för att få bort död hud, avlagringar och smuts. Vill man göra det lite lyxigare för sig själv så kan man arbeta från öronens högsta punkt (i hårfästet)  med 2 fingrar i riktning mot andra örat, och lika så från öronsnibben bak i nacken till andra örat. Undvik att schamponera topparna, då detta kan skada mer än vad det gör nytta, har man dock använt sig av styling produkter, så som: Hairspray eller leave-in-balsam så kan man ta lite på topparna med. 
 
2. Skölj ur schampot ordentligt och använd gärna fingertopparna för att få bort allt i från hårbotten.
 
3. Första schamponeringen avlägsnar smuts och olja (det som vi uppfattar som fett), håret tar dock inte upp någon näring av schampot vid första tvätten, därför är det viktigt att schamponera två gånger. Vid andra tvätten tar håret upp ingredienserna och gör håret lent, rakt, lockigt eller vad man nu har för schampo, en liten detalj att upptäcka är att vid första schamponeringen ser man inte så mycket lödder, men vid andra så är det jätte mycket, detta just för att man fått bort all smuts och det i sin tur ger mer lödder.
 
Synd 2: Balsamering
 
1. Innan man sätter i balsam i håret är det viktigt att krama ur så mycket vatten som går, man vill ha håret nästan handdukstorrt för bästa effekt. Applicera sedan balsam i hårtopparna, och undvik i största mån hårbotten om den inte är extra torr. Låt detta verka i ca 4 minuter om inte annat uppges på flaskan. 
 
2. Tvätta ut balsamet med kallt vatten för att stänga fjäll skikten (dessa öppnas vid schamponering och stängs vid balsamering)
 
 3. Akta så att du inte dränker ditt hår i balsam i tron om att det ska bli starkare eller friskare, detta ger istället ett extra tungt, fettigt och frissigt hår snarare än lätt och välvårdat. 

2011-12-15 | 10:11:00 | Skönhet | 0 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback