Tips: Sminkborstar

Tips !

 
  1. Världen av penslar är som en djungel! När du ska välja ut dina penslar ta god tid på dig som du är nybörjare. Det finns olika varianter av material: ponnyhår, syntet etc .Satsa på penslar av bra kvalité som håller länge, självklart finns det budget varianter, men ofta släpper dessa väldigt mycket hår vilket kan bli en irritation vid användning. Sen kanske man lägger mer pengar på den borsten man använder främst, och lite mindre på de som används i mindre omfattning.
     
  2. När du hittat ett gäng penslar som du är nöjd med, se till att ha antingen en burk som de står i, eller ett fodral, detta blir roligare för både dig själv och andra.
     
  3. Om du arbetar inom sminkbranschen kan det vara bra om du märker penslarna exempelvis med lite nagellack eller någonting som kännetecknar att det är dina! Det är lätt att en borste kommer bort eller att någon har en likadan.
     
  4. Viktigast av allt, RENGÖRING. Skaffa en rengöring som passar för just dina penslars kvalité. Arbetar du på flera olika modeller, använd en sprayflaska som innehåller antibakteriella ämnen i sig, dessa brukar torka fort och gör det enkelt för dig att rengöra penslarna mellan olika personer. Minst en gång i veckan bör du ge dina penslar en ordentlig rengöring, detta görs enklast med schampoo eller en mild tvål. Slutligen om du vill ge penslarna en extra behandling kan du använda dig av hårinpackning, det ökar penslarnas livslängd och gör dem både lenare och fräschare. O.B.S Något att tänka på kan vara att undvika så mycket parfymerade produkter som möjligt, detta p.ga om du får en allergisk eller överkänslig kund.
     
Häng penslarna med borsthuvudet neråt för snabbare torkning samt livskvalité, en borste som står upp gör så att vattnet rinner neråt och i värsta fall löser upp limmet som är fäst i skaftet.    
 
 
Tips på rengöring: 
 
 
Linda Mehrens Brush Cleaning Soap
 
Mild, fast vegetabilisk tvål tillverkad med naturliga oljor speciellt anpassad för rengöring av make-up penslar. Använd en liten mängd vatten för att arbeta upp ett lödder. Bibehåller borstens kvalitet och verkar ej uttorkande.
 
 
Pris: 125:- 
 
 
 
 
 
 
Make Up Store Brush Cleaner 
Rengör snabbt och effektivt dina penslar både före och efter användning. Utan att skada eller slita på dina verktyg. Även bra att göra rent din pincett med innan du använder den och efter du använt den, för att höja hygienen och inte sprida bakterier runt ögonområdet.
 
Innehåller 125 ml 
Pris: 135-145:- 
 
 

 
 
Kicks Spray Cleaner
Desinficerande rengöringsspray som rengör makeup penslar och borstar.
 
Innehåller 200 ml 
Pris: 59:- 
 

2012-09-11 | 16:06:00 | Shopping | 0 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback