Rasul och havregryn

Fett hår är någonting jag märkt att många lider av, och efter att min bästa vän använt sig av Noo-Poo under en lång tid nu tänkte jag tipsa er om två super bra saker! Men först lite basic info.
Fett hår botas allra bäst genom att försöka stå emot att tvätta det så ofta, inte mer än 2 gånger i veckan (även om det är svårt). För saken är den att, ju oftare du tvättar håret, ju fetare blir håret då dina talgkörtlar tror att de blir uttorkade och då producerar ännu mer talg. När du väl schampoonerar håret tänk på att kemikalier så som silicon, parabener etc är väldigt vanligt och är saker som sliter på ditt hår i längden. Tvätta håret med milt schampoo om du vill använda dig av dessa produkter, och ta inte i för mycket, max en klick så stor som en enkrona brukar man säga räcker (gärna mindre än det)
 
Det man kan göra för att dryga ut tiden mellan tvättarna är att använda sig av torrschampo, det finns många olika varianter och de flesta ger volym, men innehåller även här siliconer vilket inte är bra för ditt hår. I längden sägs även torrschampo ge dig fetare hår än innan.
  • Babypuder: Pudras i hårbotten och borstas ut efter en stund, håret får även här volym.
ANVÄND absolut inte bara vanligt schampoo i håret för att slippa fettet, detta öppnar hårsäckarna och gör håret både mer risigt och utsatt.
 
2 tips som är både naturliga och fungerar i längden är:
  • Havregryn: Mixas eller krossas i en mortel och hälls sedan över hårbotten. Havregrynet suger då åt sig det överflödiga fettet och istället för att tvätta ur håret efteråt så borstar man bara ut det tills allt är borta. Bilden är tagen före och efter på min vän Sandra.
     
  • Rasul (marockansk tvållera)
    Finns i både kakform och pulverform, av flitiga användare rekommenderas främst pulverform då det är enklare att få upp liknande schampoo skum. Detta blandas med vatten och ersätter det vanliga schampoot och balsamet. Rasulleran avvänjer håret från de uttorkande kemikalierna och man kan klara sig från fettigt hår upp till 14 dagar. Glöm inte att få upp skummet, det är det som rengör och utan det så blir det bara frissigt och sliter. Bilden är före och efter 10 veckor med rasul. Leran fungerar även utmärkt att tvätta ansiktet med, den tar bort pormaskar, finnar etc! Har man lockigt hår så framhävs lockarna även massor! 

 
 

2012-07-22 | 14:21:00 | Skönhet | 0 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback